Monday, November 14, 2011

Reggaeton&Bändikultuur

Muusiku tunneb siin alati ära. Erinevalt kõigist teistest meestest, on muusikutel siin normaalne soeng, mitte mullet. Muusikutel ja geidel. Samuti on ainult loomeinimestel alternatiive üldisele Jalgpall&Reggaeton-maailmavaatele.
Reggaeton - segu räpist ja Ladina-Ameerika rütmist. Muusikalises mõttes midagi enamat kui räpp. Aga see ei olegi oluline. Reggaetoni puhul on tähtis tants. See on Seks Tantsupõrandal. Päriselt. Mitte otseses mõttes muidugi. U nasty lttle pervrtz. Aga palju puudu ei jää.
Siinsed tantsud on palju mõistlikumad kui Eesti klubides toimuv russian forest rave. Siin on tantsudel mingi kindel rütm ja sammud. Mis peamine, tantsitakse paarides. Ja baarides. Tantsitakse ka. Reede õhtul mööda linna kõndides võib ikka inimesi neis baar -pood-kohvik-garaažides tantsimas näha. Kuigi enamus tantsu toimub klubides ja maja pidudel. Pidudes? Ai gonorrea, que dificil este estoniano.
Millest ma tahtsin rääkida on siinne teistsugune bändikultuur. Eestis bänd mingi umbes-täpselt viie kindla inimesega grupindus, mis teeb muusikat. Siin on bänd pigem nagu tutvuskond või klubi, kus pidevalt moodustatakse uusi kooseise. Ja ka uute liikmete vastuvõtmine ja lahkujate bändist ära minemine toimub seetõttu sujuvamalt. Igal bändil on tuumik või juht. Enamasti on selleks muusikaline juhendaja(?)  või trummar-soolokitarrist-bassist kolmik. Tollel juhul vahetatakse puuduvaid instrumentaliste ja lauljaid. Otsitakse igale laulule parim ja sobivam. See tagab bändi-sisese  konkurentsi tõttu, suurema ja kvaliteetsema muusika tootlikuse.

Mind võib näha esimeste filmikaadrite ajal ja kuskil keskel.



2 comments:

  1. Väga huvitav inf kohaliku muusika ja tantsu mainstreaminduse kohta:) Kahjuks pole videost kuulda, kas viljeled ise ka Reggaetoni? Kui saad, siis riputa oma mussi ka üles. Jõudu ja edu Sulle!

    ReplyDelete
  2. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete